Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website gewoon-nieuws.nl. Meer informatie
Mobiel

Rusland, Kazachstan en Wit-Rusland

euraziatische unie.2jpgRusland, Kazachstan en Wit-Rusland hebben een overeenkomst ondertekend waarmee de nieuwe Euraziatische Unie een feit is. Met deze historische deal komt er een vrijhandelszone tussen de drie landen en wordt vrij verkeer van arbeid toegestaan. Ook kunnen de landen voortaan op financieel vlak beter met elkaar samenwerken dankzij deze overeenkomst. De papieren werden in Astana, de hoofdstad van Kazachstan, ondertekend door Poetin, Nazarbayev en Lukashenko (de presidenten van respectievelijk Rusland, Wit-Rusland en Kazachstan).

Euraziatische Economische Unie (EAEU)

De Euraziatische Economische Unie (EAEU) start op 1 januari 2015. Volgens Russische experts verhoogt deze nieuwe economische unie de efficiëntie van de handel tussen deze landen. Tegelijkertijd waarschuwen ze voor een overhaaste introductie van een uniforme energiemarkt.

Volgens Poetin betekent de handtekening onder de vorming van een economische unie dat de economische integratie naar een hoge niveau getild kan worden. “Hoewel alle landen hun soevereiniteit behouden kunnen we onze economische samenwerking beter coördineren”, zo licht hij toe. Toch is de ondertekening van deze overeenkomst meer een formaliteit, want veel besluiten waren eerder al genomen. Men verwacht dan ook niet dat op korte termijn de handel tussen de drie landen zal intensiveren. Als sinds 1992 werden importheffingen tussen deze drie landen afgeschaft.

Lees verder op: Bifñatie.nl


ADVERTENTIE

FACEBOOK

ADVERTENTIE

ADVERTENTIE

ARCHIEF
GEWOON-NIEUWS.NL
INFORMATIE
Heeft u interessant nieuws? Mail het ons!
© 2018 gewoon-nieuws.nl