Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website gewoon-nieuws.nl. Meer informatie
Mobiel

Omgekeerde wereld

honingbijDe door Monsanto gefabriceerde onkruidverdelger “RoundUp”, waarvan gebleken is dat deze schadelijk is voor mens en dier, heeft ervoor gezorgd dat over de hele planeet bijenpopulaties massaal uitsterven. Omdat bijen de belangrijkste wezentjes zijn die door de verspreiding van stuifmeel,  planten hun nageslacht bezorgen, is er door hun massale sterfte een groot probleem ontstaan. betreffende het voortbestaan van de flora en fauna op aarde. In plaats van te stoppen met de productie van het zéér giftige RoundUp, heeft Monsanto besloten om honingbijen resistent te maken tegen de schadelijke bijwerkingen van RoundUp. De wereld volledig op zijn kop dus!

Monsanto sinds 2011 eigenaar van Beelogic

De firma Monsanto bekend van haar voor bijen destructieve bestrijdingsmiddelen, zoals RoundUp werkt aan een voor die producten en de overgevoeligheid daardoor voor een bepaalde parasiet, resistente honingbij. Zij doet dat door een door haar ontwikkeld medicijn, die aan de bijenlarve wordt gegeven, waardoor deze resistent wordt voor bepaalde parasieten.

Hugh Grant, opperhoofd Monsanto

Hugh Grant, opperhoofd Monsanto

Monsanto schrijft op haar site Beeologics.com, dat zij een internationaal bedrijf is, dat zich toelegt op het herstellen van de gezondheid van bijen en het beschermen van de toekomst van de bestuiving door de honingbij.

Zij schrijft, dat het haar missie is om wereldwijd de bewaker van de gezondheid van de bij te worden. Dit wil zij bereiken door continu onderzoek, wetenschappelijke innovatie met een focus op toepasbare oplossingen.

Beeologics schrijft, dat zij bezig is om om die reden RNAi- gebaseerde producten te ontwikkelen, waarmee zij zegt het welzijn van de honingbij op de langere termijn te willen waarborgen, waaronder het resistent wordt tegen parasieten, die de veroorzaker zijn van de massale achteruitgang van deze groep. (Colony Collapse Disorder=CCD).

Sinds 2011 is Beeologics in handen van de Monsanto Company, gevestigd in St. Louis, MO.

_______________________________________________________________________________________

RNAi (Wikipedia)
RNA-interferentie, afgekort: RNAi, is een biologisch verschijnsel dat voorkomt bij de meeste eukaryoten. De werking van RNAi berust op de remming van mRNA door de complementaire streng.

Wanneer een gen actief is wordt het DNA waaruit het gen is opgebouwd overgeschreven naar (enkelstrengs)mRNA, dat werkt als een boodschapper. Het mRNA wordt dan op zijn beurt vertaald tot een eiwit (translatie). Indien het mRNA wordt geblokkeerd kan er geen eiwit meer gevormd worden. Aan de basis van RNAi ligt de aanwezigheid van een stuk (enkelstrengs)RNA met de sequentie die complementair is aan het uit te schakelen mRNA. Er ontstaat nu een dubbelstrengs RNA. Dit wordt herkend door het enzym Dicer en verknipt in kleine fragmenten, “short interfering RNAs” (siRNA) van ongeveer 25 basenparen lang met een overhang van 2 basen aan het 3′- einde.

Al sinds de jaren tachtig van de twintigste eeuw was bekend dat de antisensketen van een mRNA-molecuul deze kan blokkeren en doen afbreken. RNAi speelt onder andere bij organismen een rol bij de afweer tegen virussen. Daarnaast gebruiken zowel planten als dieren dit mechanisme om de activiteit van genen te controleren en voor genregulatie. Dit gebeurt door de transcriptie van micro-RNA’s, korte stukjes RNA die net zoals mRNA gecodeerd worden door DNA.

_______________________________________________________________________________________

Conclusie
roundup-pump-and-goMonsanto de grootste veroorzaker van de honingbijensterfte is bezig met het genetisch manipuleren van, of in ieder geval door diezelfde honingbij, zodat zij ongevoelig wordt voor de gevolgen van de producten van Monsanto. Een ontwikkeling die dubieus is. De veroorzaker van het probleem, pakt niet het probleem aan, maar komt zogenaamd met een oplossing, dat wellicht wederom tot een nieuw probleem leidt….Hoe vult u de portemonnee, Monsanto?

Een voorbeeld van een probleem, dat hier uit afgeleid kan worden is, dat Monsanto daardoor de markt in stand kan houden voor het afzetten van hun giftige producten en gemanipuleerde zaden. Zoals bekend de veroorzakers van de verminderde weerstand van de bij….Mocht de wijze van handelen van Monsanto aanslaan, dan hebben we straks alleen nog de honingbij, alle andere bijen, hommels e.d. zullen uitsterven….

Bron: Westerwoldegroen.nl


ADVERTENTIE

FACEBOOK

ADVERTENTIE

ADVERTENTIE

ARCHIEF
GEWOON-NIEUWS.NL
INFORMATIE
Heeft u interessant nieuws? Mail het ons!
© 2018 gewoon-nieuws.nl