Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website gewoon-nieuws.nl. Meer informatie
Mobiel

De roofstaat

gAlle  activa  die zichtbaar  zijn voor een overheid zijn potentieel verloren.

Grijpgrage klauwen

Wanneer  de overheid des ochtends ontwaakt, is  haar eerste gedachte naar welke zaken zij die dag haar grijpgrage  klauwen kan uitstrekken. Een extra belastinkje of heffinkje hier of daar?  Een kleine of grote verhoging van een  bijdrage voor  bestrating,  verlichting,  paspoortaanvrage, een wat hogere boete voor autogebruik, een kilometertje te hard rijden, te langzaam rijden, verhoging van een precario, heffing om op de klok te mogen kijken, een automobiel,  huis, stuk grond of een computer te mogen bezitten? Op dit gebied is niets te waanzinnig, niets te gek, niets onoverweegbaar of onvoorstelbaar. Alles  dat  zich binnen het waarnemingsveld van een overheid  bevindt, is potentieel verloren: een huis, een stukje land, een kilootje goud, zilver, koper of een oude broche die in een lade ligt. Op een hond wordt hondenbelasting geheven. Dat er voor een kat nog niets wordt gevraagd zal wel komen, doordat een kat op straat meestal  niet zichtbaar is. Maar wees niet verbaasd, als de kat volgend jaar moet betalen.

Eigendom

Slavernij

De overheid  beschouwt  ons  als haar eigendom. Er was al eens een voorstel, om  houders van door de staat afgegeven diploma’s te te gaan belasten;  is een belasting op de  gemeten hoeveelheid zonlicht die je huis binnenkomt, nog ver weg? Het percentage inkomen dat de overheid van ons inzamelt  komt nu met kop en schouders  uit boven hetgeen de negentiende-eeuwse plantageslaaf aan zijn eigenaar  moest afgeven. Van het brutobedrag dat de slaaf opleverde was het grootste deel benodigd om hem en zijn familie van onderdak te voorzien, te verzorgen en te voeden.  De  21ste-eeuwse belastingbetaler zou zijn handen mogen  dichtknijpen, als hij op hetzelfde uitbuitingspercentage als de slaaf ingeschaald  werd. Was het voor een slaaf nog mogelijk om eens zijn ketenen te verbreken, de  21ste- eeuwse Nederlander  ziet als hij in Nederland wil blijven wonen, alleen een fata morgana: hij zal  levenslang gekluisterd blijven aan de overheidsketenen. Hij mocht wensen dat hij uitgeperst werd als een citroen, want na het persen blijft er procentueel in de citroen meer sap over dan  er  geld overblijft bij een uitgeperst staatsburger. Slachtoffers in het kwadraat  zijn middenstanders  die vaak 24 uur in touw  zijn, terwijl de fiscus met vrijwel het gehele resultaat van het  zwoegen en zweten aan de haal gaat. Zij treden ook op als ongehonoreerde belastingambtenaren, die  voor de overheid  BTW,  loonbelasting en een  reeks andere belastingen en  dwangverzekeringspremies  mogen innen, om daarna vaak nog als een crimineel door de overheid onderzocht en ondervraagd te worden, teneinde het beetje dat buiten de boeken gehouden  is, ook nog boven water te tillen. Stapt u metterwoon het land uit, dan houdt de overheid u nog  10 jaar in eigendom. Overlijdt u voor die tijd, dan zijn de volle  successierechten verschuldigd.  Wees niet verbaasd, als de 10 jaar straks tot levenslang wordt.

Zal alleen een radicale volksopstand  ooit een einde kunnen maken aan deze tirannie?

Auteur: Hugo van Reijen Bron: De Vrijspreker.nl

 


ADVERTENTIE

FACEBOOK

ADVERTENTIE

ADVERTENTIE

ARCHIEF
GEWOON-NIEUWS.NL
INFORMATIE
Heeft u interessant nieuws? Mail het ons!
© 2018 gewoon-nieuws.nl