Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website gewoon-nieuws.nl. Meer informatie
Mobiel

Nieuwe start voor Griekenland

Het Internationale Monetaire Fonds (IMF) dreigt Europa de rug toe te keren als de Europese lidstaten niet bereid zijn om een deel van de Griekse schulden kwijt te schelden. Het IMF beschuldigt Europese politici ervan dat zij hun burgers een vals beeld voorspiegelen door te stellen dat Griekenland iedere euro die zij hebben geleend met rente zal worden terugbetaald. Het IMF staat erom bekend  keiharde en meedogenloze maatregelen te nemen in gevallen waarbij een overheid moet worden gered van zijn financiële ondergang. Zo’n overheid wordt onder curatele gesteld en moet aan het IMF verantwoording afleggen over iedere euro die wordt uitgegeven. In het geval van Griekenland is het IMF nu echter tot de conclusie gekomen dat zo’n keiharde opstelling voor de toekomst van Griekenland geen oplossing biedt. De Grieken geraken steeds verder in de problemen doordat hun economie door mensonwaardige bezuinigingen volledig aan het instorten is. Zonder kwijtschelding van een deel van hun schulden zullen zij steeds verder in het financiële moeras wegzakken tot zij op een gegeven moment in een ongecontroleerd faillissement terechtkomen. Deze feiten worden momenteel door het IMF onder ogen gezien en zouden ook door de overige lidstaten moeten worden erkend. Het IMF vindt dat de eurolanden de waarheid moeten vertellen en van het moment gebruikmaken om Griekenland een nieuwe start te geven. Wanneer deze politieke moed er niet is, dan dreigt het IMF Europa de rug toe te keren.

Recessie door bezuinigingen

Inmiddels is Europa in een recessie aanbeland. De economieën van de eurozone zijn het afgelopen kwartaal voor het tweede achtereenvolgende kwartaal gekrompen. Daarmee is er weer sprake van een recessie sinds 2009. Door de enorme bezuinigingsoperaties in Europa, de weigerachtige houding van banken om geld uit te lenen aan het bedrijfsleven en het gegeven dat de consumenten geen geld meer (kunnen) uitgeven, zijn de economieën knarsend tot stilstand gekomen. Intussen  neemt de onvrede onder de bevolking toe en wordt er in diverse landen massaal de straat opgegaan om te protesteren tegen het gevoerde beleid. Het wordt niet uitgesloten geacht dat zeer binnenkort de vlam in de pan slaat en de protesten zich zullen uitbreiden over meerdere landen en steeds grimmiger en gewelddadiger zullen worden.

Als dit het is wat de invoering van de euro de Europeanen aan ‘zekerheid’ en ‘welvaart’ heeft gebracht, dan mogen zij zich nog wel achter de oren krabben en zich afvragen of hier nog wel mee doorgegaan moet worden.

 

 


ADVERTENTIE

FACEBOOK

ADVERTENTIE

ADVERTENTIE

ARCHIEF
GEWOON-NIEUWS.NL
INFORMATIE
Heeft u interessant nieuws? Mail het ons!
© 2018 gewoon-nieuws.nl