Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website gewoon-nieuws.nl. Meer informatie
Mobiel

Samsung versus Apple

Tijdens de rechtszaak met concurrent Apple is gebleken dat Samsung voornemens is om een 11,8 ” tablet met een extreem hoge resolutie, die vergelijkbaar is met het retina scherm van de iPad, op de markt te brengen.

Samsung heeft zelf nog geen tablet met een retina scherm, maar is wel de enige producent die deze schermen levert aan Apple. Het scherm wat Samsung aanlevert voor de iPad heeft een resolutie van 2048×1536 pixels. Het tablet P10 waarmee de Koreanen zelf voor de dag willen komen heeft een resolutie van 2560×1600 pixels. Een hogere resolutie dus dan de iPad. De term “retina scherm” wordt door Apple gebruikt voor schermen waarbij de pixels op normale kijkafstand niet van elkaar zijn te onderscheiden. “Retina scherm” wordt gebruikt als marketing term. Samsung’s nieuwe tablet zou hier dus ook onder vallen. De P10 is met een schermdiagonaal van 11,8 inch wel een slag groter en behoort hiermee tot een van grootste tablets. Naar verwachting  gaat het model werken met Windows 8 en beschikt, behalve over Wifi ook over 4G mobiel internet. Er wordt verwacht dat Samsung het tablet zal kunnen tonen tijdens de IFA-beurs, welke gehouden wordt eind augustus in Berlijn. Verder gaan er geruchten over een “mysterieus Galaxy-evenement” die over twee weken gepland staat in New York.


ADVERTENTIE

FACEBOOK

ADVERTENTIE

ADVERTENTIE

ARCHIEF
GEWOON-NIEUWS.NL
INFORMATIE
Heeft u interessant nieuws? Mail het ons!
© 2018 gewoon-nieuws.nl