Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website gewoon-nieuws.nl. Meer informatie
Mobiel

Amerikaanse bankiers zijn zichzelf weer aan het verwennen

De waanzinnige hebzucht van de bankiers die ervoor verantwoordelijk was dat de hele wereld in een economische crisis terecht is gekomen is nog steeds volop aanwezig in de Amerikaanse financiële sector. Dit jaar worden door de banken in de Verenigde Staten ruim 100 miljard dollar aan bonussen uitgekeerd. Ondanks dat de crisis nog lang niet over is en er nog steeds enorm veel geld van de overheid in de banken zit is dit een nieuw record aan bonussen.

Alle adviezen en regels die door de overheden zijn ingesteld om aan deze bonuscultuur een einde te maken worden door de bankensector minachtend met voeten getreden. Dit geeft aan hoe machtig ze zijn. Hoe is het toch mogelijk dat deze bankiers de regels ongestraft aan hun laars kunnen lappen?

Om dat te kunnen begrijpen moeten we weten hoe dat hele geldsysteem in elkaar zit.

De Federal Reserve (Centrale bank van de US) heeft bij de oprichting ervan afgedwongen dat zij de bevoegdheid kreeg om geld te creëren. De Federal Reserve is opgebouwd uit een aantal particuliere banken van de verschillende staten in de US die men Federale Banken noemde. Deze banken zijn eigendom van particuliere bankiers en niet, zoals veel mensen denken, in handen van de overheid.  Als de Amerikaanse overheid geld nodig heeft dan leent zij dat van de Federal Reserve tegen een rentevergoeding. Hiervoor worden zgn. staatsobligaties (schuldbekentenissen) uitgeschreven. Momenteel bedraagt de Amerikaanse staatsschuld 13.000 miljard dollar. De ongeveer 2000 miljard dollar die de regering van de Verenigde Staten in de Amerikaanse economie hebben gepompt om de crisis te kunnen bezweren hebben ze dus voor het grootste gedeelte geleend bij de FED (lees: Rothschild Bank, JP Morgan, Goldman Sachs, Kuhn, Loeb & Company en meer).

Het bizarre feit doet zich dus voor dat de Amerikaanse overheid geld leent van de Federal Reserve. De Federal Reserve gaat dat geld printen en leent dat uit aan de staat. De staat leent het weer uit aan de banken, zodat zij hun benarde financiële positie weer op orde hebben. Door de hantering van diverse rentetarieven verdienen zowel de FED als de  banken die uit de nood zijn geholpen gelijk weer geld.  Misschien iets te simpel gesteld maar feitelijk juist. Deze bankiers zitten dus altijd in een win-win situatie. Of het nu slecht gaat of goed gaat, ze zitten altijd aan de winnende kant. Het kan zelfs zo zijn dat het voor hen juist goed uitkomt is als de beurzen en de economie instorten. We moeten er niet gek van opkijken als ooit uitkomt dat door de banken al die waardeloze leningen wereldwijd in de markt zijn gezet met het opzettelijke doel om de economie te ontwrichten. Uiteindelijk wordt dan alles heel goedkoop voor ze. Het is niet de eerste keer dat ze dit gedaan hebben. Bij gelijksoortige crashes in de voorbije geschiedenis hebben ze, door het massaal opkopen van gekelderde aandelen, de zeggenschap gekregen over de totale Amerikaanse economie.

Dat deze banken nu weer met die graaiende bonuscultuur gaan beginnen geeft aan dat ze gewoon maling hebben aan de regels en meedogenloos inhalig zijn.

Het wordt tijd dat de Amerikaanse overheid de creatie van geld weer zelf  in de hand neemt. Maar daarvoor is het waarschijnlijk te laat is omdat de schulden aan de banken inmiddels veel te hoog zijn. Alleen door onteigening van de banken en het saneren van de overheidsschulden  zou de regering weer de controle geven op eigen geldcreatie. Maar dat zal in Amerika niet lukken omdat de invloed van de banken op bijv. het leger en de FBI te groot is.

Andere Amerikaanse presidenten die dat voornemen hadden zijn vermoord voordat ze dit wettelijk mogelijk konden maken (o.a. President Abraham Lincoln, president James A. Garfield en president John F.Kennedy).

Hier een toespraak van John F. Kennedy een paar maanden vóór hij werd vermoord. In deze toespraak waarschuwt hij voor invloedrijke machten die het hebben gemunt op de overname van de Totale Zeggenschap in De Verenigde Staten.


ADVERTENTIE

FACEBOOK

ADVERTENTIE

ADVERTENTIE

ARCHIEF
GEWOON-NIEUWS.NL
INFORMATIE
Heeft u interessant nieuws? Mail het ons!
© 2018 gewoon-nieuws.nl